ΝΕΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

17.09.2017

     Έναν ακόμα φερέλπιδα νέο χειροτόνησε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

 Ο πατήρ Κωνσταντίνος είναι έγγαμος, πατέρας δύο κοριτσιών και τυγχάνει απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτος του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας “Απόστολος Παύλος” της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Ο νέος κληρικός είναι γιος του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευαγγέλου Ψάλλα, ο οποίος διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.

 Ο νέος διάκονος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε το Θεό για το μεγάλο δώρο που του έκανε να τον καλέσει στη διακονία της Εκκλησίας Του, τη σύζυγο, τα παιδιά και τους συγγενείς του για την στήριξη καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους στη χαρά της εισδοχής του στον Ιερό Κλήρο.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας απηύθυνε λόγους πατρικούς στο νέο διάκονο και αναφέρθηκε στην ιστορικής σημασίας παρουσία του διακόνου στη λατρεία και τη διακονία της Αγίας μας Εκκλησίας ανά τους αιώνες. Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Διάκονος σημαίνει υπηρέτης. Οι διάκονοι πράγματι υπηρετούν το θυσιαστήριο του Κυρίου. Αυτός είναι ο λόγος που κατά τη Θεία Λειτουργία βρίσκονται γύρω από την Αγία Τράπεζα δίπλα στο λειτουργό, είναι το ορατό κομμάτι της διακονίας των Αγγέλων… Αγαπητέ Κωνσταντίνε, από σήμερα θα διακονείς στον Μητροπολιτικό μας Ναό. Στο κέντρο των Βρυξελλών. Στην έδρα της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Θα βοηθάς αποτελεσματικά τον Προϊστάμενο και τους λοιπούς ιερείς στο σημαντικό έργο της ενορίας αυτής… Να είσαι υπερήφανος που από σήμερα ανήκεις στον Ιερό Κλήρο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, και να γνωρίζεις ότι μπορείς να βασίζεσαι στην υποστήριξη του Μητροπολίτου σου…”

 Ο νέος διάκονος από σήμερα τοποθετείται ως μόνιμος διάκονος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Βρυξελλών.

CheirotoniadiakonouPsalla2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: